24 september 2006

Femrätters i lördags

Kan inte låta bli att komma med ett litet kulinariskt inlägg med anledning av att jag och KÖ svirrade samman en liten femrätters igår:

Först ut: Gratinerade blåmusslor i sitt skal.

Sedan: Fisksoppa, med lax, sej och räkor. Båda rätterna serverade med vitt bröd och ett vitt vin i form av Argento Chardonnay.

Därefter: Citronstekt sparris inlindad i parmaskinka, med valnötter och timjan














Till huvudrätt: Dubbelmarinerad oxfilé med potatisterrin, marinerade morötter, rödvinssås och sallad (bilden gör inte rätten riktigt rättvisa, ljuset var lite dåligt). Serverades med en Lindemans Cabernet Sauvignon.

Och för att runda av det hela: Chokladlycka med kastanj och hallonsås (men utan kastanj i vår tappning), tillsammans med lite espresso eller te.

Det hela var en del av vår behandling för att motverka postdoktoral stress hos de tre nydisputerade doktorerna Pizzul, Gutierrez och Schneider och tillika vår disputationspresent till dem. Kändes som att det var en ganska lyckad behandling.

Inga kommentarer: