23 januari 2008

Misslyckad insats i Klurendrejeriet 2008

Telefonen ringde vid halv ett-tiden idag helt enligt beräkningen - tyvärr så var budskapet inte det önskade. Mr Klur ställde en kontrollerande fråga och meddelade sedan domen: fjärde reservplats till finalen!! Med mina mått mätt (etta-etta-tvåa - i de tidigare klurendrejerifinalerna) är det ju ingenting annat än en rejäl genomklappning...

Inte precis vad jag hade hoppats på efter en insats i årets upplaga av Klurendrejeriet som väl ändå inte var dålig? Årets klämkäcka lintott och rödvita logotyp lyckades jag ju identifiera och de flesta av de övriga frågorna - det var egentligen bara "Publikfavoriten" (se videon nedan), "Familjeträdet" och "Skorstenskändisen" jag gick helt bet på (såvitt jag vet) av de totalt 31 frågorna. Och så "Höjden av fräckhet" då förstås, där det gällde att svar på hur många tändstickor det krävs för att göra en kub (6 st lär visst vara det korrekta svaret). Men där hävdar jag ju alltjämt att min nollösning (man bygger kuben av tändsticksasken istället) vore en bättre och fräckare lösning :)Men de visade sig alltså att de värsta farhågorna när det gäller tyskinvasion hade besannats. Tävlingen finns ju även i engelsk översättning och uppmärksammades på det tyska gåtforumet Memac vilket resulterade i en stor inströmning av tyska svar. Efter vad jag har förstått utifrån kommentarerna där så är fjolårsvinnaren Johanna den enda svenska deltagaren i finalen. Åtminstone två av dem som ligger på reservplats före mig är också tyskar.

Visst finns det en chans att några av tyskarna tackar nej till sina finalplatser med tanke på att de måste ta sig till Uppsala för att delta - men fyra stycken? Då ska jag ha bra tur. Nåja, det är bara att bita ihop och komma igen nästa år med förnyade krafter, ny strategi och en tuffare satsning (pust..).

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

JoHo sa...

Jag lider lite med dig!! Och kommer sannerligen sakna dig i finalen - om du nu inte kommer med trots allt ;)

Och jag befinner mig själv i chock. Hur kunde JAG ta mig till final? Okej, tror den där tändsticksfrågan gav mig många poäng... men... var det DEN det hängde på?