06 maj 2009

GMO-chattande

Efter att ha medverkat i klotets bloggstafett om GMO-frågan så fick jag vara med och chatta i 45 minuter med Klotets lyssnare efter dagens sändning. Det där med att chatta var en ny erfarenhet för mig och det var ju ganska kul - men också lite stressigt och svårt att överblicka. Frågorna ramlade in - en del av dem bollades vidare till mig och andra till de övriga bloggarna.

Frågorna var av skiftande karaktär och vi som svarade var väl inte helt eniga om alla svar. Själv tyckte jag dock att det var lite svårt att hinna med att både besvara mina frågor och samtidigt överblicka vad de övriga svarade på - så jag hann inte riktigt med att debattera så mycket. Resultatet kan väl sägas ha blivit en god blandning av fakta, förutfattade meningar och en god portion förvirring. Döm själva!

Ifall det är några av er som chattade som har hittat hit och inte tyckte att ni fick tillfredsställande svar på era frågor går det såklart bra att ställa dem som kommentarer här. Jag svarar efter bästa förmåga!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

3 kommentarer:

Klas sa...

Hehe, ja tydligt var iaf att det inte råder enighet bland er som svarade i chatten :)

Personligen tror jag att GMo är ett av sätten att utveckla vår värld på.
Jag har otroligt svårt som dogmatiskt avskriver alla typer av utveckling som "onaturliga" och skadliga.

Såklart man måste ha ett visst mått av skepticism och försiktighet - men hade vi inte vågat slänga på den första pinnen på brasan så hade vi inte ens haft elden idag - med dessa för- och nackdelar... :)

/K

/K

Harald Cederlund sa...

Ja, jag håller med dig!

Anonym sa...

Nice post and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.