09 februari 2008

Några intressanta debatter från Davos

Har ni inget bättre för er än att glo på tv i kväll? Varför inte titta på de här intressanta debatterna från World Economic Forum 2008 istället? Toppolitiker, företagsledare och forskare samlades i Davos för att diskutera ekonomiska frågor och framtiden - och du kan lyssna på vad som sades. Allt ligger nämligen ute på YouTube!

Själv har jag tittat på debatten om hållbar ekonomisk tillväxt - som var väldigt intressant och också bitvis ganska underhållande (även om den startade lite lamt). Olika perspektiv från olika hörn i världen - panelen enades om att tillväxt var nödvändig för mänsklig utveckling men knappast om vad tillväxt är för någonting.



Tittade också på debatten om vattenförsörjning "Time is running out for water" - där man finner några oväntade debattörer nämligen VD:arna för Nestlé, Coca Cola och Dow Chemicals. Efter 15 minuter av introduktion av FN-chefen Ban Ki-moon och ömsesidigt utbytande av hedersbetygelser så ger de sina perspektiv på frågan (kanske snarare det än debatterar frågan). De framför bland annat åsikten att vi måste börja sätta ett pris på vattnet för att komma till rätta med slöseriet.



Och just nu tittar/lyssnar jag på "Climate Change Divide" som handlar om klyftan mellan den rika och fattiga världen och hur den kan överbryggas samtidigt som klimatförändringen bekämpas. Även om det tycks vara ganska mycket snack och lite hockey...



Samtliga debatter kommer dessutom in på det där med biobränslen - och åsikterna går såklart vitt isär! Finns säkert flera andra väldigt intressanta debatter att titta på också.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: