13 januari 2008

Tändstickstomater

Jag har under 2007 experimenterat med tomatodling i köksfönstret och under sensommaren och hösten har jag faktiskt kunnat skörda en del fina tomater. Allteftersom jorden i mina alltför små krukor utarmades och vintermörkret anlände blev dock tomaterna allt mindre och av allt sämre kvalitet - trots mina tillsatser av växtnäring (som jag dock misstänker innehöll alltför liten andel kalium för att vara optimerade).

I dag beslöt jag mig för att slutgiltigt hiva plantan och åter släppa in något av vintersolen i köket. Jag passade på att ta hem min sista skörd när jag klippte ned bladverket - kanske inte det mest imponerande man har sett i sina dar...














Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan! Jo, det är svårt att odla något i vintermörkret...det är sällan underskott av näring snarare tvärtom....om man vill tvinga plantorna att göra mer frukt kan man alltid plocka bort de nedersta och alla "onödiga" blad och grenar/kvistar...så den koncentrerar sig på att skjuta ut näring och växtkraft till frukt istället för blad (som ändå vill ha mer ljus än det finns)....annars kan man ju skaffa sig en växtlampa, men då faller kanske en poäng bort - energislöseriet blir större. Men det är roligt att se att du faktiskt har fått frukt! Jag odlar på en ingefärsrot i fönstret och har en kamp om att få den att hållaut tills vårsolen kommer. Den är gräslik...*S*