10 december 2008

Oväntade poesiframgångar

Det har inte avhandlats så mycket poesi här på sistone (ett och ett halvt år eller så) - vilket i stor mån återspeglar det faktum att jag varken har hunnit skriva eller läsa så mycket poesi under perioden. Det är helt enkelt för mycket giftlarm och klurendrejande och sådant världsligt som måste avhandlas hela tiden...

Jag har dock funderat på om jag inte borde återuppta min poetiska karriär - och för en liten stund sedan upptäckte jag (till min stora förvåning) att jag minsann kan lägga ytterligare en stor poetisk framgång till min meritlista. Jag kom nämligen på delad fjärdeplats i Danderyds gymnasiums lyriktävling 2007!

Min sluga bulvan Mikael Westberg deltog i tävlingen med en något uppiffad version av min dikt "Vilsen symfoni", tidigare publicerad här på bloggen. Den förbättrade versionen "Vilsen" kan avnjutas här (en bit ned på sidan). Vad mer ska man säga än: snyggt jobbat Micke!

(Styrkt som jag blir av denna vår framgång så står det ändå klart att Micke och jag har en del att jobba på innan vi når upp till sådan här kvalitet.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Mikael Hiort af Ornäs sa...

Jättegrattis! Och var inte rädd för att ta åt dig mer av äran. Du är kanske för Micke vad Glinka var för Balakirev ;)

Harald Cederlund sa...

Tackar, tackar! Man får ju ändå vara nöjd över att ha nått sådan framgång att man börjar bli plagierad :)

sune sa...

Om du slutar skriva på din blogg så blir jag besviken, för vetenskapen och naturen är du en tillgång.
Poesi ja det förvånar inte, så bra som du uttrycker dig i skrift.

Harald Cederlund sa...

Sune: jag kan lugna dig, har inga planer på att sluta skriva här för närvarande.

Det där med den poetiska karriären är det ju i ärlighetens namn inte så mycket bevänt med heller - men det vore ju trevligt om man någon gång också kunde finna ro till att skriva något sådant också.