25 oktober 2008

Fredagsskräck

Finns det något som passar bättre på en fredagskväll än att avnjuta lite riktigt udda kortfilm? Nej, inte om ni frågar mig! Idag tänkte jag visa en "skräckfilm" som vann Uppsala Kortfilmsfestival år 2000: "Outer Space"- Jag minns att jag då var ganska arg på grund av detta. Hur kunde juryn välja denna film som var så plågsam att titta på? Jag kunde inte begripa det.

Idag har jag ändrat uppfattning, detta sammanbrott för själva filmmediet betraktar jag som ett litet mästerverk! År av kortfilm måtte ha trubbat mina sinnen - det krävs kanske ett regelrätt haveri för att väcka mitt intresse?Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Finns det inget pris för den som orkar titta igenom hela filmen också:)?

Marie sa...

Precis så kände jag också inför Outer space. Första gången var jag ytterst tveksam, andra gången tyckte jag den var riktigt bra och när den visades på kortfilmsfestivalen för tredje gången valde jag medvetet den visning som inkluderade OS.
Såg även hans andra film....som var i princip likadan. Det lär vara en trilogi, så när kommer den tredje att visas. Eller har jag missat den?

Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Harald Cederlund sa...

Björn: Inga priser delas ut - tyvärr!

Marie: Outer Space lär visst, enligt Peter Tscherkasskys hemsida, vara den andra filmen i trilogin - den första var "L'Arrivée" och den tredje "Dream Work".