20 oktober 2008

Kortfilmsfestival 2008

Kortfilmsfestivalen har åter dragit igång i Uppsala - och det är väl hög tid att dra igång vad som väl i och med detta också får betraktas som en tradition - nämligen kortfilmsfestival även här på Skor längtar ut. Du som bor i Uppsala med omnejd beordras att bege dig till någon av biograferna men du som inte är lika lyckligt lottad ges dispens och får tillfälle att avnjuta några YouTubeframvaskade guldklimpar här istället.

Först ut är höghastighetsmelodramet "The Heart of the World" från år 2000, gjord av filmskaparen Guy Maddin. Skruva upp volymen och håll i hatten för nu kör vi!



Fick du inte nog av det så kan jag tipsa om att flera av Guy Maddins övriga alster finns att beskåda på nätet. Om din humor är lika skruvad som min så uppskattar du säkert t.ex. "Sissy Boy Slap Party" och om du inte tyckte det var för magstarkt så varför inte kolla in "Sissy Boy Slap Party - Directors Cut"...? Och om någon undrar ifall Guy Maddin tycker det är OK att hans filmer läggs upp på YouTube så ger han svaret själv här.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: