18 augusti 2007

Bortglömd vattenkonferens?

Jag snubblade över en artikel ("World faces new threats of water scarcity") på Oneworld.net där man finner lite citat från både Anders Berntell (chef på Stockholm International Water Institute) och Fredrik Reinfeld och insåg till min förvåning att det den här veckan har varit World Water Week i Stockholm där ledande internationella experter på vattenfrågor har samlats för att diskutera, ja. vattenfrågor...

Bland annat har det delats ut ett Stockholm Water Prize till en Professor Perry L McCarty bland annat för hans arbete med att utveckla biologisk kväverening av avloppsvatten och biofilmsreaktorer. Läs pressreleasen (pdf).

Svenska medier (åtminstone de tryckta medierna) tycks detta år ha hoppat över bevakningen av evenemanget - vilket ju är tråkigt - men möjligtvis får vi någon slags summering i slutet av veckan?

En av slutsatserna från konferensen (eller åsikterna som luftades?) tycks ha varit att den ökande biobränsleproduktionen drastiskt ökar vattenkonsumtionen och förvärrar vattenbristen. Här kan ni läsa några experters uttalanden.

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Harald Cederlund sa...

Får medge att helt bortglömd var konferensen inte - DN uppmärksammade den ju t.ex. i en ledare.

En ledare, ska det tilläggas, som fokuserade på kranvattnets relativa miljövänlighet jämfört med flaskvattnet - en fråga som man får förmoda inte var någon av de prioriterade på själva konferensen.