01 augusti 2007

Resemeddelande Sarek

Imorgon avreser jag till Sarek. Har lovat att lägga ett resemeddelande här på bloggen så här kommer det.

Vi tar båten i Ritsem och vandrar Padjelantaleden ned mot broarna vid Kisurisstugan. Därifrån går vi söderut ned mot Guophervágge för att "svänga runt hörnet" (dvs. Guohperskájdde) ned i Álggavágge för en planerad topptur till Axel Hambergs topp (1821 m) i Ålkatjmassivet. Så långt är planeringen tämligen säker.

Därifrån är alternativ ett att vi vandrar via Skarja-Bielavallda-Basstavágge till Rinim för båtfärd till Sitojaurestugan eller Ribákluokta för vidare vandring via Kungsleden mot Saltoluokta. Alternativ två är förmodligen att vi vänder tillbaka mot Ritsem via Ruohtesvágge. Alternativ tre är att vi går någon helt annanstans som t.ex. förbi Bierikjávre upp mot Suorva eller kanske minst troligt: söderut via Snávvávágge och Rapadalen till Aktse. Vägvalet styrs av vattenflöden (tidigare i år rapporterade som höga på utsidan.se men i de senaste rapporterna som normala), väder (ser lovande ut), ork (har vilat mig i form) och allmän upptäckarlusta.

Jag torde vara tillbaka i Uppsala den 13/8 om allt går som planerat. Tills dess blir det bloggtystnad för min del.

Om du vill följa med i vägbeskrivningarna ovan behöver du titta i fjällkartan BD10 - en bra webbaserad karttjänst är också länskartors.

Uppdatering 20/8: Hur det gick på fjällvandringen? Det kan du läsa om här!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: